Apple Developers Account

In dit artikel wordt alles beschreven met betrekking tot het Apple Developers Account.

Inhoud

1. Overzicht
  2. Registratie Apple ID

Overzicht

Om de app in de Apple App Store te publiceren heeft jouw organisatie een Apple Developers Account nodig. Het aanmaken van het Apple Developers Account duurt ongeveer 30 minuten. Apple keurt het account dan binnen enkele werkdagen goed. Zodra het account is goedgekeurd kan het gebruikt worden om apps te publiceren. Op dat moment moet EventInsight toegang krijgen tot het account, zodat wij namens jouw organisatie de app kunnen publiceren. Het verlenen van toegang kost ongeveer 5 minuten. De handleiding voor het verlenen van toegang kan je hier vinden.

Registratie Apple ID

1. Maak een Apple ID aan via https://appleid.apple.com/account#!&page=create.
    Let op: gebruik hiervoor een apart emailadres, bijvoorbeeld [email protected] Gebruik geen emailadres waar het woord GroupLink of EventInsight in staat. Dit kan conflicten opleveren met onze eigen App Store accounts, waardoor het publiceren van de app vertraagd kan worden.

2. Na het aanmaken van het Apple ID moet two-factor authenticatie worden ingeschakeld. Hiervoor heb je een Apple apparaat nodig (iPhone, iPad, MacBook, etc.). Volg de stappen op deze pagina.

3. Meld je aan voor een Apple Developers Account via de volgende link https://developer.apple.com/programs/enroll/. Gebruik hiervoor het eerder aangemaakt Apple ID en de D-U-N-S nummer dat je van ons hebt ontvangen. Als je geen D-U-N-S nummer hebt ontvangen, kan je deze opvragen op deze pagina.

4. Het aanmelden voor een Apple Developers Account is pas voltooid wanneer je betaalgegevens (creditcard) hebt ingevuld en Apple de melding geeft dat ‘Your enrollment is being processed’.

5. Houd het emailadres in gaten waar het Apple ID mee aangemaakt is. Eventuele vragen van Apple zullen hierop binnenkomen. Wanneer het enrolment voltooid is krijg je hier ook een melding van.

6. Log in op https://developers.apple.com/ en accepteer de voorwaarden. Hiervoor moet two-factor authenticatie actief zijn.

Het Apple Developers Account is nu actief en kan gebruikt worden. Let op: voordat we de app kunnen pushen moet je ons nog toegang verlenen tot het account. Dit doe je door deze stappen te volgen: accounttoegang verlenen